Back to All Events

GRUS I DOJJAN - Mat & Musik

  • Kvarnen Kornhult Kornhultsvägen 24 312 53 Hishult Sverige (map)

Äntligen är Grus i Dojjan tillbaka på Kvarnen. Med 48 års erfarenhet bakom sig spelar bandet upp till fest med sin folk- och dansbandsmusik.

Musik & Mat 295:- Boka

OBS: på dagar med arrangemang (konserter, barndagar, yoga helg mm.) är Kvarnen stängt för övrig aktivitet och servering

Det började 1970 i ett kök i Åkarp mellan Lund och Malmö. Alla bra låtar skulle spelas, full rulle på akustiska instrument. Ingen brydde sig om det var folkmusik, schlagers, rock eller irländskt… Grus i Dojjan var ett av de första proggbanden, tillsammans med Träd gräs och stenar, Contact och Hoola Bandoola Band. Första LP:n ”Hullimullan” sålde silver, det blev TV, och Gruset skapade långdanser på folkfesterna runt hela landet. Så följde eviga turnéer i folkparkerna, LP följde på LP. Genom åren har Gruset gjort många bejublade framträdanden bland annat på Malmöestivalen.

 

Orkestern består av följande musikanter:

Krutte Hedberg, munspel och sång. Idag en musikalisk kultperson i Malmö, började sin bana med att spela trummor i Burkens första rockgrupp i Traneberg i Stockholm.

Jesper Lindberg, banjomannen. Har spelat med en lång rad svenska artister som Björn Afzelius, Totta, Eldkvarn och First Aid Kit.

Peter Clemmedson, gitarr och sång. Spelade gitarr med Hoola Bandola Band.

Ullik Ehrenstråle, fiol, känd från bl.a.Avadå Band, trio UGB mm.

Johan Valentin, bas, känd från många av Malmös bästa rockband.

Tobias Ember, trummor och slagverk

Earlier Event: 2 June
KVARNEN ÄR STÄNGT
Later Event: 9 June
Kvarnen är öppet 12-21