Back to All Events

HET CUBANSK KVÄLL med Jorge Cordero & Son Clásico - Musik & Mat

  • Kvarnen Kornhult Kornhultsvägen 24 312 53 Hishult Sverige (map)

Vi sättor gang på höfter och kastruller, när Jorge Cordero & Son Clásico återvänder til Kornhult!

Musik & Mat 295:- Boka

För de som är intresserade finns en salsa lektion klockan 17:30 på 30 minuter för 75:-

OBS: på dagar med arrangemang (konserter, barndagar, yoga helg mm.) är Kvarnen stängt för övrig aktivitet och servering

Med Jorge Cordero & Son Clasico på scen kan du se fram emot en musikalisk resa genom den latinamerikanska kontinenten, där musik och dans är en naturlig del av vardagen.

Den dansk- kubanska ensemble består utav Jorge Cordero, sång, gitarr och slagverk, Yannik Hartig på trummor & kör, Mick Cordero på keyboard och kör.

Ursprungligen är ensemblen bildat i en 10-manna salsaorkester, Jorge Cordero & Los Gran Daneses, som har åtta album och världsturnéer bakom sig.

Son Clasico blev bildat med en önskan om att möta publiken genom mindre, mer intima musikupplevelser och med en mer traditionell repertoar - något som inte är möjligt med en större orkester.

Publiken kan med Son Clasico på scenen, alltid välja dans eller att enbart njuta av de catchy melodierna, som stundtals influeras av ”a la Buena Vista Social Club”, och där man kan få höra om salsahistoriens spännande ursprung..

Son Clasicos har gett ut albumet ”Cubano” med 10 låtar, där mestadels är eget material. Albumet hittas på iTunes, Spotify, eller inhandlas vid konserterna.

Earlier Event: 18 July
Kvarnen är öppet 12-21
Later Event: 21 July
Kvarnen är öppet 12-21