Back to All Events

MIDSOMMAR & SANKT HANS

Vi firar svensk Midsommar och dansk Sankt Hans med en blandning av rika traditioner.

Festlig mat, allsång, brasa och häxa kryddat med musik av Fredrik Larson & Blodsbroder.

Pris 345:- Boka

Midsommar.jpg

Fredrik Larson släpper sin nionde platta ”Brott & straff” i februari 2019. Albumet är en drömsk och lite ilsk folkhemsblues, enligt dem själva – tio sånger producerade och inspelade av Limme Johnsson. De två bröderna har även satt samman tvåmansbandet ”Fredrik Larson & Blodsbroder” och plockar det bästa ur en tjugo år lång låtkatalog. De gör folkrock med berättande texter och beskrivs som en blandning mellan Eldkvarn och Björn Afzelius enligt många. Under 2017 släppte de två album som båda hamnade på Rockfarbrors årsbästalista (plats 48, 49) och fick fina recensioner:

”Dessa låtar skär som en kniv rakt in i själen. Larsons berättelser förpackade i folkrock och vispop är rakt igenom fantastiska. Det låter som om Eldkvarn och Afzelius slagit ihop sina påsar.” / Thomas Cedergren

”Produktion, musik och text låter som Ulf Lundells tidiga 00-tal. Sångrösten påminner om Gessle eller Dan Hylander. Hade han haft säg Winnerbäcks tryck hade han inte behövt skriva såhär starkt och poetiskt för att bli lika stora som Eldkvarn.” / Fredrik Virtanen

”Hela Sverige lever, vill jag bara skrika ut. Som när Ulf Lundell släppte sin första skiva. Ja, så känns det.” / Micheles Kind

”Det är väldigt konstigt att Larson inte fått något genombrott, för det är väldigt väldigt bra rockmusik. Lätt att ta till sig och texterna är lysande. Historierna han bjuder på gör att man vill bara lyssna mer och mer.” / Rockfarbror

Fredrik Larson: sång, gitarr

Limme Johnsson: elgitarr, sång

Earlier Event: 15 June
Kvarnen är öppet 12-21
Later Event: 22 June
Kvarnen är öppet 12-21